Mand(ul)a (egy apa szemével)

Mand(ul)a (egy apa szemével)

Hastáj-éji hangversenyek

2018. június 03. - MMMMcsalád

Sokféle étkezési szokásról hallottunk már mindannyian, sőt megannyi táplálkozási zavarról is. Azt is tudjuk, hogy ez többnyire a hölgyek "kiváltsága". Azzal is tisztában vagyunk ők igencsak szeretnek fogyókúrázni, vagy éppenséggel jojóznak egy sikeres diéta után. De azt is tetszenek tudni, hogy egy anya étkezése hogyan befolyásolja egy egész család életét?
Nos, nem olyan hétköznapi módon, hogy a családnak esetleg követnie kell anya soványító kúráját, vagy kímélő étrendjét, még csak nem is lustaságát vagy a "nemszeretekfőznit" vagy a nem tudást kell megsínylenie a többieknek. Gondolom, hogy nem csak nálunk fordul(t) elő, de mi most egy-két alkalommal közvetve megszenvedtük anya ebédjeit.
Kicsi lányunk az éppen aktuális hasfájós időszakában igen érzékenyen reagál anya ebédjeire. Nem értek hozzá, hogy anya ebédje mikorra emésztődik meg és kerül bele az anyatejbe, illetve azt sem tudom, hogy ezt Mandusunk mily lassan vagy gyorsan dolgozza fel, de azt igen, hogy pocifájás tekintetében ez az éjszakai órák alatt jelentkezik. Amit nehezen visel e csöppség, így ennek hangot is ad.
20180603_154018.jpg
Eme hangorkánra azonban már nem csak anya ébred fel, hanem a fiú részleg is. Sőt az utóbbi napok forró időjárása okán tágra nyitott ablakokon keresztül lehet a lakótelep bizonyos része is "élvezi" az effajta  éji hangversenyeket. Remélem, hogy nem kap anya semmiféle petíciót a lakóközösség nevében, hogy ne egyen több borsót (illetve semmiféle hüvelyest) vagy fűszereset vagy bármi egyebet ami kihatással lesz az éjszaki alvásukra. 
Eddig az előbb említett kétféle étek tette csak álmatlanná éjszakáinkat. Ilyenkor 2-3-4 órán keresztül megy a bömbölés kisebb-nagyobb szünetekkel, megnyugvásokkal. Már a Misunál is bevált módszerekkel igyekszünk enyhíteni a szenvedésén: "pocimaszival", nyújtással, lábfelhúzással, illetve fejjel lefelé lógatással. Ezek után általában kirepül egy-két "békegalamb" vagy esetleg egy-egy "böfi" segíti a belső harcokat. Ezek után, mire az éj véget ér, addigra picikénk is megnyeri a háborúit, majd álomra szenderül. Megadva számunkra is az esélyt egy kis hajnali pihenésre. 
20180603_153853.jpg

http://kismisu.blogger.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://mand-ul-a.blog.hu/api/trackback/id/tr6814020586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása